• A-
  • A
  • A+
понеделник, 23 октомври 2017, 

Бизнис

Над 1,5 милиони Македонци користат интернет, а милион Фејсбук

Над 1,5 милиони Македонци користат интернет, а милион Фејсбук

Скопје, 23 октомври 2017 (МИА) - Во Македонија интернет користат 1.503.000 луѓе или 72,2 отсто од на... повеќе...

 
Стапката на невработеност во Кина под 4 проценти

Стапката на невработеност во Кина под 4 проценти

Пекинг, 22 октомври 2017 (МИА) - Стапката на невработеност во Кина се задржа под 4 проценти, соопшти... повеќе...

Николовски: Неопходни се системски мерки за подршка на пчеларството

Николовски: Неопходни се системски мерки за подршка на пчеларството

Кочани, 21 октомври 2017 (МИА) - Министерот за земјоделество Љупчо Николовски денеска присуствуваше ... повеќе...

Европските инженери на собир во Скопје

Европските инженери на собир во Скопје

Скопје, 21 октомври 2017 (МИА) - Скопје денеска е домаќин на 14. Генерално собрание на Европската ас... повеќе...

Граѓаните најмногу земаат потрошувачки и станбени кредити

Граѓаните најмногу земаат потрошувачки и станбени кредити

Скопје, 21 октомври 2017 (МИА) - Вкупното кредитирање на фирмите и на граѓаните во септември е намал... повеќе...

Депозитите во септември намалени за 0,5 отсто, на годишно ниво зголемени за шест проценти

Депозитите во септември намалени за 0,5 отсто, на годишно ниво зголемени за шест проценти

Скопје, 21 октомври 2017 (МИА) - Вкупните депозити во банките во септември бележат пад од 0,5%, но н... повеќе...

Јандреоски: Авиокомпании се заинтересирани за влез на македонскиот пазар

Јандреоски: Авиокомпании се заинтересирани за влез на македонскиот пазар

Скопје, 21 октомври 2017 (МИА) - Генерално постои интерес од авиокомпании за влез на македонскиот па... повеќе...

Генерално собрание на европските инженери во Скопје

Генерално собрание на европските инженери во Скопје

Скопје, 21 октомври 2017 (МИА) - Скопје денеска е домаќин на 14. Генерално собрание на Европската ас... повеќе...

Одбележан јубилејот 50 години македонски челик и 20 години „Макстил“

Одбележан јубилејот 50 години македонски челик и 20 години „Макстил“

Скопје, 20 октомври 2017 (МИА) - Јубилеј педесет години од производството на македонски челик и 20 г... повеќе...

ЕК изврши контрола во Бе-Ем-Ве поради сомнеж за монополски договор

ЕК изврши контрола во Бе-Ем-Ве поради сомнеж за монополски договор

Минхен, 20 октомври 2017 (МИА) - Европската комисија информираше дека во понеделникот спровела ненај... повеќе...

Само 21 отсто од домашните компании овозможуваат он-лајн продажба

Само 21 отсто од домашните компании овозможуваат он-лајн продажба

Скопје, 20 октомври 2017 (МИА) - Околу 49 отсто од деловните субјекти во Македонија имаат веб-страни... повеќе...

Просечната нето плата во август 22.912 денари

Просечната нето плата во август 22.912 денари

Скопје, 20 октомври 2017 (МИА) - Просечната месечна исплатена нето плата по вработен во август изнес... повеќе...

Распишани осум повици за изградба и обнова на комунална инфраструктура

Распишани осум повици за изградба и обнова на комунална инфраструктура

Скопје, 20 октомври 2017 (МИА) - Министерството за транспорт и врски распиша осум јавни повици за  и... повеќе...

„Енекод” нов сопственик на „Фени“, сите работници остануваат

„Енекод” нов сопственик на „Фени“, сите работници остануваат

Кавадарци, 20 октомври 2017 (МИА) - „Фени индустри” доби нов сопственик - бугарската компанија „Енек... повеќе...

Октомвриската проекција на Светска банка за раст на БДП во Македонија е 1,5 проценти

Октомвриската проекција на Светска банка за раст на БДП во Македонија е 1,5 проценти

Скопје, 20 октомври 2017 (МИА) - Најновата проекција на Светска банка за растот на македонската екон... повеќе...

Следниот месец дислокација на далноводот за автопатот Демир Капија Смоквица

Следниот месец дислокација на далноводот за автопатот Демир Капија Смоквица

Скопје, 20 октомври 2017 (МИА) - Следниот месец треба да се реализира изместувањето на делот од 400 ... повеќе...

Големи инфраструктурни проекти за слободно и побрзо движење во регионот, порачаа од САМИТ 100

Големи инфраструктурни проекти за слободно и побрзо движење во регионот, порачаа од САМИТ 100

Скопје, 20 октомври 2017 (МИА) - На 6-тиот годишен настан САМИТ 100 за Бизнис лидери од ЈИЕ, чиј што... повеќе...